Dr. Lukács László: „2024 májusig biztos, hogy vissza fogjuk fizetni a csatornapénzt!”

768

Tárnok polgármestere elárulta, amit ígértek a választásokkor, azt a ciklus ideje alatt teljesíteni fogják – a tárnoki lakosok visszakapják a csatornapénzt. 

Dr. Lukács László ÉrdFM 101.3 műsorában elárulta, folyamatosan keresik a megoldást arra, hogy az érintett családoknak adómentesen visszafizethessék a 250 ezer forintos csatorna-hozzájárulás túlfizetéséből fennmaradó összeget.

„Igazából a legnehezebb lépése ennek a történetnek, az a jogi háttér megvalósítása, az, hogy úgy tudjuk visszafizetni ezt a pénzt, hogy ne fizessen rá senki, tehát például a lakos, aki megkapja a visszajáró pénzt, annak ne kelljen abból a negyven százalékát leadózni, ez egy fontos kitétel. Egyelőre még keressük azt a jogi hátteret, hogy ezt úgy meg tudjuk csinálni, hogy mindenkinek jó legyen” – mondta Tárnok polgármestere. 

„Azt ígértük a választásokkor – és ezt most is megerősítem – hogy a ciklus ideje alatt meg fogják kapni a lakosok, tehát 2024 májusáig biztos, hogy visszafogjuk fizetni a csatornapénzt, ezt vállaltuk és meg is fogjuk tenni” – zárta az interjút a polgármester. 

(Forrás: erdmost.hu)