Lomtalanítás menete Tárnokon – Olvasói levél

  1002

  Környezetünk védelme közös ügyünk! A klímaváltozás jeleit mindenki érzékeli a saját bőrén. Ezeket a problémákat szem előtt tartva egy rövid összefoglalóval szeretném tájékoztatni az érdeklődőket – Marozsán József alpolgármester írása.

  A kommunális hulladékot minden háztartásból a kijelölt napokon elszállítják. A szelektíven gyűjtött papírt, műanyagpalackot, fém konzerves dobozokat egy hónapban egyszer az ismert feltételek szerint gyűjtőzsákban kitehetjük a házunk elé, és a szolgáltató megszabadít tőle. Zöldhulladékot havonta két alkalommal szállítanak el a házunk elől. Ha nagyobb mennyiség gyűlt össze akkor: lehetőség van évente 200kg/ingatlan/év zöldhulladékot leadni térítésmentesen a Zöldhatár komposzttelepen. Cím: 2030 Érd, Zöldhatár utca. 2021. április elsejétől a nyitvatartás: hétfőtől-péntekig 07:00-15:00-ig. Leadáshoz szükséges dokumentumok: személyi igazolvány, lakcímkártya, NHKV Zrt. által kiállított hulladékelszállítási befizetést igazoló csekk. A komposzttelepre kizárólag zsákokban füvet, lombhulladékot lehet leadni, illetve kötegelve a gallyakat( 1,5 m darabokba max: 8 cm vastag). Üres színes, és fehér üvegeket a településünkön több helyen kihelyezett gyűjtő edényekbe kidobhatjuk. Lehetőségünk van a háztartásainkban keletkezett fárad, használt olaj újra hasznosítására, ha a jólismert sárga edényekbe palackkal együtt kidobjuk. Minden évben egyszer az önkormányzat megszervezi az elektromos hulladékok gyűjtését, szállítását, erre idén szeptember 17.-én kerül sor.

  Alább olvashatnak a lomtalanítás, illetve a veszélyes hulladékok elhelyezésének a további lehetőségeiről:

  HÁZHOZ MENŐ LOMTALANÍTÁS

  Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése a 2014. január 30-i ülésén elfogadta a 23/2005. (VII. 01.) önkormányzati rendeletének módosítását. Ez lehetővé teszi, hogy Érd város területén megkezdjük a házhoz menő lomtalanítási szolgáltatásunkat.

  Reméljük, új szolgáltatásunkkal sok érdi polgár elvárásait tudjuk szolgálni, hiszen a közterületi lomtalanítás megszűnésével egy régi gondot tudunk orvosolni.

  Megszűnik a közterületre kihelyezett lomhulladék elszállítása utáni takarítási kényszer. Azok a lakosok, akik eddig kényszerűségből el kellett, hogy tűrjék, hogy mások az ő házuk előtt helyezték ki a saját lomhulladékukat mentesülnek ettől a, ha még rövid ideig is tartó, kellemetlenségtől. Nem utolsó sorban megszűnik az az áldatlan állapot, mely főleg a forgalmasabb köz- és átmenőútjainkon, arra inspirálta az átutazókat, hogy Érden szabaduljanak meg saját kacatjaiktól, látva a kihelyezett lomhulladék kupacokat.

  A házhoz menő lomtalanítás menete a következő:

  1. A szolgáltatás 2014. február 1-jétől indul.

  2. A házhoz menő lomtalanítási szolgáltatás szombati napra igényelhető.

  3. Ha Ön igénybe kívánja venni, ezt a minden érdi háztartást minden évben egyszer megillető szolgáltatásunkat, akkor kérjük, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal telefonon (23-522-600) félfogadási időben; e-mailben

  (ugyfelszolgalat@eth-erd.hu), levélben (2031. Érd, Pf: 300) és jelezze ezt az igényét.

  4. Munkatársaink tájékoztatást kérnek Öntől, hogy milyen jellegű lomhulladékot (bútor, egyéb, a gyűjtőedény méreteit meghaladó hulladék stb.) és milyen mennyiségben kíván a fenti rendeletnek megfelelően elszállítatni. Megkérdezik, hogy mely időpont lenne Önnek alkalmas és rögzítik elérhetőségeit.

  5. Egyeztetik a logisztikai vezetővel és a diszpécserrel az Ön igényeit és a mi lehetőségeinket.

  6. Visszahívják Önt a megadott elérhetőségén vagy visszajeleznek e-mail-ben.

  7. A megadott napra a lomhulladékot Ön előkészíti szállításra az ingatlanján belül, a kapuhoz közel. Közterületre nem helyezhet ki lomot!

  8. Munkatársaink a jelzett időpontban megállnak az ingatlanja előtt és a rakodóink segítenek Önnek a kapun belülről a lomhulladékot a gyűjtőjárműbe rakodni.

  9. A lomhulladékot elszállítjuk és kezeljük a törvényi előírásoknak megfelelően.

  Egy háztartásból egy naptári évben 2 köbméter lomot szállítunk el.

  Kérjük Önöket, hogy folyamatosan jelentkezzenek, mert igényeiket csak ütemezve tudjuk kielégíteni!

  LAKOSSÁGI HULLADÉKUVAR

  Nyitvatartási idő: hétfő–péntek: 8–16 óráig; szombat: 8–12 óráig

  A hulladékudvar nyitvatartási időben várja a szolgáltatási területről érkező lakossági ügyfeleket, ahol hídmérlegen vagy elektronikus kismérlegen való mérlegelés után a lenti feltételek mellett adhatják le a hulladékokat.

  Hulladékudvar címe: 2030 Érd, Sas u. 2.

  Veszélyes hulladékok
  20 01 21* / Fénycsövek, izzók Fénycső, hagyományos és energiatakarékos izzók   20 01 33* / Elemek Hagyományos és tartós elemek, mobiltelefon akkumulátor   20 01 35* / Elektronikai hulladékok Háztartási fehér áru (hűtőgép, mosógép, mosogatógép); kisgépek (pl. turmixgép, villanyborotva) barkácsgépek, számítógépek, monitorok, billentyűzet, TV, rádió Bontott készüléket, képcsöves készüléket csak térítés ellenében veszünk át.
  Mennyiségi korlátozással behozható hulladékok Nem veszélyes hulladékok:
  Megnevezés Mit tartalmazhat? Mennyiségi korlát Nem tartalmazhatja! 16 01 03 / Gumiabroncs Gumiabroncs (max. 21”-os személygépkocsi abroncs) 4 db/év/ingatlan Gumi belső, gumiszalag, tgk. abroncs, tömör gumi 17 01 07 / Kevert építési törmelék Beton, tégla, cserép és kerámia frakció vagy azok keveréke (kisebb átalakításból, lakásfelújításból származó ) 200 kg/év/ingatlan azbeszt, veszélyes összetevőkkel rendelkező anyagok 20 03 07 / Lomhulladék Elhasználódott bútor, kárpit, szőnyeg 200 kg/év/ingatlan Építésből származó hulladékok, veszélyes összetevőkkel rendelkező anyagok
  Veszélyes hulladékok
  Megnevezés Mit tartalmazhat? Mennyiségi korlát Nem tartalmazhatja! 20 01 09* / Növény védőszerek Növényvédő szerek – zárt csomagolásban 10 kg/év/ingatlan Szivárgó, csepegő, nem zárt göngyölegű hulladékok 20 01 26* / Étolaj Növényi eredetű háztartási étolaj 15 l/év/ingatlan Fáradt olaj (hidraulika és motorolaj) 20 01 27* / Gyanták, festékek Festékek, gyanták, ragasztók zárt csomagolásban 45 kg/év/ingatlan