Állampolgári eskütétel

  951

  Benchea (Benke) Eliza, Elekes Ágnes, Kovács Enikő, Szabó Lenche (Lenke), Szabó Zsolt, Szabó Sándor és Varga Attila hazája 2012. augusztus 30-tól Magyarország, miután Magyarország Elnöke honosította őket és letették az állampolgári esküt. Erdélyből érkeztek: szülőhelyük Zilah, Kovászna, Kolozsvár, Szatmárnémeti és Kézdivásárhely.

  Az ünnepélyes eskütétel után Szolnoki Gábor polgármester azt kérte tőlük, hogy „esküjüket megtartva legyenek a magyar haza becsületes polgárai, szolgálják népünk javát, községünk és saját boldogulásukat!”

  Tavaly év eleje óta eddig mintegy 220 ezren kérelmezték a magyar állampolgárságot az egyszerűsített honosítás eljárás keretében, és nagyjából 130 ezren tették le az állampolgársági esküt – mondta a Kossuth Rádió Krónika című műsorában Wetzel Tamás miniszteri biztos.

  „Nap mint nap rengeteg településen, rengeteg külképviseleten zajlik az állampolgársági eskütétel. A tendenciák azt mutatják, hogy továbbra is nagyon nagy érdeklődés van a határon túl a magyar állampolgárság iránt” – tette hozzá.

  Tárnokhír info