Tanévnyitó 2012/13

  174

  A 2012/13-as tanévben közel ötszáz általános iskolás diák tanul a Tárnokon, köztük 94 elsős kisdiák. Az utóbbiak létszáma majd 30-cal több, mint egy évvel ezelőtt. Ahogy a tanévnyitón a fenntartó önkormányzat nevében Szolnoki Gábor polgármester hangsúlyozta, ezek a számok is azt mutatják, hogy a település él és az iskola jól végzi a dolgát.

  A polgármester elmondta azt is, változások előtt áll az intézmény, hisz a törvényeknek megfelelően a fenntartását átveszi az állam. Emellett hangsúlyozta, hogy reméli, még ebben a tanévben meglesznek azok az energetikai felújítások, amelyeket a pályázatokkal járó bürokratikus eljárások miatt folyamatosan halasztani kényszerül az önkormányzat.

  Bagdiné Dudog Orsolya igazgató elmondta, hogy az első és az ötödik osztályban bevezetik a mindennapos testnevelést és kiemelt figyelmet szentelnek a nyolcadikosok pályaválasztásának. Emellett kiemelte, hogy a szülők már az elektronikus naplóból is tájékozódhatnak gyermekük előrehaladásáról, majd bemutatta az iskola új tanárait. Ok dr Horváthné Poilyák Dóra, Thúróczi Istvánné, Kiss Dániel Lászlóné

  Kulis Gabriella és Gulyás Erzsébet.

  „Közös akarattal munkálkodjunk azon, hogy fenntartsuk iskolánk jó hírnevét!” – ezzel a felszólítással az igazgatónő megnyitotta a 2012/13-as tanévet.

  Tárnokhír info