Energetikai pályázat – aláírták a szerződést

    74

    Az aláírást követően Szolnoki Gábor polgármester elmondta: ‘A pályázat még 2011-ben zajlott, így azt reméltük, már tavaly télen a szigetelésnek, fűtéskorszerűsítésnek köszönhetően kevesebb lesz intézményeinkben a fűtésszámla. A sok pályázó valamint a közreműködő szervezet valószínű leterheltsége miatt jelentősen elhúzódott a szerződés előkészítése, illetve a végleges Támogatási Szerződés aláírása. Ez ma végre megtörtént, így indulhat a közbeszerzés.’

    A polgármesteri hivatal munkatársai már korábban előkészítették a közbeszerzési eljárást a kivitelezők kiválasztására, így az várhatóan egy hónapon belül lezajlódhat, és esély van arra, hogy a tél előtt legalább az intézmények egy részében elkészüljön az energetikai korszerűsítés.

    A pályázatban nyolc épület, a Hétszínvirág Tagóvoda, az Idősek Klubja, az Ifjúsági Klub, az általános iskola mindkét épülete, a Mesevár Óvoda két épülete valamint a polgármesteri hivatal „A” épülete szerepel. A pályázat elkészítéshez valamennyi épületen állapotfelmérést végeztek, így van, ahol a födémet is szigetelik, míg máshol a kazánt cserélik korszerűbbre. De a fűtési rendszer korszerűsítése, az ajtók, ablakok cseréje és a falak, illetve a tető hőszigetelése szinte mindegyik épületnél szerepel.

    Polgármesteri Titkárság