Mit végeztek, hol folytatják?

  127

  A munkálatok a Köztársaság utcában kezdődtek, itt az Egri utca és a Dózsa György utca között készültek el a gerincvezetékkel és a bekötésekkel is. A továbbiakban a rácsatlakozó utcákban folytatódik a munka, illetve a Köztársaság utcában a Szolnoki utcánál van egy körülbelül 100 méteres megépítendő szakasz.

  Az eredetileg szeptember 15-én kezdődő Dózsa György utcai munkálatokról a kivitelező egyeztetett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársaival. Az a megállapodás született, hogy ott addig nem kezdik meg a csatornafektetést, amíg Érden, a Zámori úton be nem fejeződik a csatornázás. Ez a tervek szerint október eleje.

  Az Arany János és a Deák Ferenc utca Benta felőli szakaszán megkezdődött a talajvízszint süllyesztése, amely azonban a vártnál nehezebben halad. Másfél méter mélységű vizet kell leszívni ahhoz, hogy le tudják fektetni a csatornát. Ez általában egy hetet szokott igénybe venni. Ám 70 cm-es mélységben egy olyan talajtani tulajdonságú agyagréteg van a talajban, ami lassítja a munkát, így azok elhúzódnak. Közben a két utca másik végén építik a gerincvezetéket majd a telkekre a beállásokat is.

  Ezután egy költő-hadvezér sorra, vagyis a Zrínyi Miklós utcában kezdik a munkát. Itt is lesz vízszintsüllyesztéses és anélküli szakasz is.

  tarnokicsatornazas.hu