Fákat vágnak ki a Győri utcában

    56

    A környezetvédelem a szívügyünk. Ezt mondhatja magáról mind Tárnok lakossága és önkormányzata, mind a csatornázásban részt vevő vállalkozók. A csatornázás maga is környezetvédelmi beruházás – hisz a csatorna megvédi a felszín alatti vízkészletet a szennyezésektől, így el is várható, hogy a kivitelezést végzők más esetekben is tekintettel legyenek a környezetre. A csatornázási projekt kivitelezőjével kötött szerződés alapján csak indokolt esetben vághatnak ki fákat, mert ha lehet, inkább a nyomvonal módosításával kell az ilyen helyzeteket megoldaniuk. Ráadásul úgy, hogy minden egyes növényre külön engedélyt kell kérniük és kapniuk az önkormányzattól.

    Ilyen eset állt elő a Győri utcában: nincs lehetőség a szennyvízcsatorna nyomvonal módosítására, így az önkormányzat engedélye alapján a Győri utca 13. számú ház előtt 4 db. nyírfát kivágnak.

    A kivitelező arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az egész település területén a csatornázási munkálatokat követően a kivágott fák helyére újakat ültetnek.

    forrás: Építés-műszaki iroda, Tárnokhír