Útfelújítás a Hétszínvirágnál

  174

  Aki rendszeresen jár a Hétszínvirág Tagóvodába, tudja, hogy az utóbbi hónapokban esős időben szinte járhatatlan volt az óvoda kerítése mellett húzódó, a Madách Imre utcával szemben lévő kis zsákutca.

  Az út murvás felújítása a Tárnoki Kőtörő és a Tárnoki Köz-Ért Kft együttműködésének köszönhetően valósult meg. A kőtörő biztosította a zúzott követ és a megfelelő munkagépeket, a Köz-Ért pedig a szervezést végezte.

  Szolnoki Gábor polgármester: „Mindenekelőtt köszönöm a két vállalkozásnak az önzetlen felajánlást: a munkát és az anyagot! De azt kell, mondjam, hogy miközben örülök ennek, végtelenül elszomorít és felháborít, hogy vannak emberek, akik egyáltalán nem törődnek a közösséggel. Még 2006-előtt egy igazán gyanús döntés alapján egy magántulajdon megközelítésére adott engedélyt az akkori önkormányzat. Tették ezt úgy, hogy egyszerűen elvették az óvoda egy részét, elvették a gyermekektől a parkot és a területet. Ezért cserébe pedig az önkormányzat, Tárnok lakossága nem kapott semmit. Illetve annyit igen, hogy az ingatlana megközelítésére a területet nagy gépekkel használó vállalkozó még azzal sem törődik, milyen az állapota. Évek alatt több kérést kapott már a terület rendbetételére, de a füle botját sem mozgatta. Hiába volt a sok szülői panasz, a hivatali kérés. Nem elég tehát, hogy ennyivel kevesebb játszóterülete van az óvodásoknak, nem elég, hogy az ott lévő vállalkozás működéséhez, megközelítéséhez az önkormányzat területét használja, mindezt megfejelte egyfajta állampolgári igénytelenséggel is.

  Így tehát amennyire példamutató más vállalkozások segítsége, éppen annyira elrettentő ez magatartás, aminek kárvallottjai az óvodába járó gyermekek és szüleik.

  Most mindenesetre megfelelő színvonalon elvégeztettük az út javítását, ismét köszönöm a két vállalkozás gyors és önzetlen segítségét, de erre az áldatlan helyzetre meg kell találnunk a hosszútávra szóló megoldást!”