Gyertyagyújtás ablakfelméréssel

    176

    Idén már hatodik alkalommal rendezi meg az Idősek Klubja közössége ezt a csendes összejövetelt, amelynek célja, hogy a résztvevők egy kicsit megálljanak a nagy rohanásban és valóban az advent jegyében várakozzanak. Minden alkalommal meggyújtanak egy gyertyát az adventi koszorún, énekelnek, beszélgetnek. „A mai alkalom is a szeretetről szól. Azt szerettük volna, hogy finom süteményillat fogadjon benneteket. Puskás Andrea arra törekedett, hogy még meleg legyen a bejgli, amikor az asztalra kerül. Simon Györgyné Edit pedig teljes szeretetével küldte el a tea hozzávalóit – mondta Kürthy Miklósné, a Tárnoki Szociális és Védőnői Szolgálat vezetője, majd mindenki kérésére meggyújtotta az első gyertyát az adventi koszorún.

    Miközben a megjelentek elfogyasztották a süteményeket és a vendégként meghívott Szolnoki Gábor vezetésével adventi, karácsonyi dalokat énekeltek és beszélgettek egyebek mellett a koszorún hagyományosan megjelenő színek, a lila és a rózsaszín jelentéséről, történt egy furcsaság.

    Jóval a hivatalos nyitva tartási időn túl megjelent egy fiatalember, hogy őt azért küldték, ellenőrizze le és mérje meg pontosan, milyen nyílás nyílászárók vannak az épületen. Kezdődik ugyanis az energetikai korszerűsítés, ezen belül az ajtók, ablakok cseréje. A felmérés eredménye: összesen 22 nyílászáró van az Idősek Klubjának az épületén.

    tarnokhir.hu