Adventi hangverseny

  702

  „Mi is ezért vagyunk itt, hallgatóként a padsorokban, előadóként az oltár előtt” – kezdte köszöntőjét Dobos Erika, az egyesület elnöke, az est háziasszonya, majd elmondta a rendezvény mottójául választott költeményt, Dávid Rózsa: Ima az emberhez című versét.

  Ne mondd, hogy semmit sem tehetsz!

  Te is lehetsz parányi nap,

  mely fényt áraszt, meleget ad

  tenyérnyi kék a fekete égen,

  madár-beszéd az üvöltésben.

  kőrengetegben cserépnyi zöld,

  talajt vesztettnek talpalatnyi föld,

  mosoly a félve érkezőnek.

  szellő a verejtékezőnek,

  eltévedtnek mécs világa erdei kunyhó ablakába,

  úszó farönk a fuldoklónak,

  bokor a lejtőn zuhanónak.

  darabka gyolcs a sebesültnek,

  fehér kendő a száműzöttnek.

  egy kézfogás a megvetettnek,

  játszótárs az elhagyott gyereknek,

  meglelője mindörökre elveszettnek hitt hiteknek

  te is lehetsz.

  Ne mondd, hogy semmit nem tehetsz!

  ##IMG16629##„A mai este fellépőire úgy tekintek, mint parányi napokra, akik előadásukkal karácsonyi hangulatot varázsolnak közénk és ezzel a szolgálattal szívük egy kis darabját is elénk helyezik.” – fűzte tovább gondolatait az est háziasszonya.

  A műsor első részében a Tárnoki Ütősegyüttes és barátaik léptek a közönség elé: Ady Endre: Karácsony című versét Szolnoki Barna adta elő, majd Fazekas Mercédesz énekelt. Ezután az ütőszenekari feldolgozásban hallhattuk a Mennyből az angyalt, amit Fekete István: Betlehem című novellaája követett Or Beáta előadásában. Az Érdi Lukin László Zeneiskolából érkeztek a következő előadók. Varga Gréta és Mézes Gyöngyi előadásában Yvonne Deport: Az öreg harang című művét hallhattuk vibrafonon. Mülhauser Martina előadásában két gospel hangzott el, majd Győrffy Gergely hegedűművész zárta a koncert első felét.

  ##IMG16630##A hangverseny második részében a Gaudium Kórus előadásában karácsonyi darabok hangzottak el. Műsoruk után pedig a szereplők és közönségük szeretetvendégséget tartott.

  tarnokhir.hu