Advent, Ezüstvasárnap, Tárnok

    101

    A nagyteremben Bécs, a császárváros hangulatát idézték meg punccsal, fánkkal, virslivel és kakaóval s mellé romantikus zeneszerzők muzsikáját és arácsonyi világslágereket, vagy épp kórusokat kínáltak.

    A gyerekeknek a fánk és a kakaó mellé filmzene dukált: sőt nemcsak zene, hanem kép is, azaz egész nap karácsonyi filmek, telet, téli sportokat idéző rajzfilmek váltogattták egymást. szomszéd terem valóságos angyalkagyár volt! Persze a karácsonyfadísznek szánt angyalkák mellett az érdeklődők készíthettek karácsonyfát szalagokból ugyancsak dísznek a fára. Lehetőség volt illatzsákot készíteni. Az utóbbihoz tán némi kézimunkázó múltra, de legalábbis nagyon ügyes kezekre volt szükség, mert a zsákokat keresztszemes hímzéssel díszítették a vállalkozó lányok és fiúk. Aki pedig még restanciában Volt az üdvözlőlapok terén, készíthetett néhány egyedi darabot a kézművesasztalnál, és persze a szentestén fontos illatról is gondoskodhatott a készített méhviaszgyertyákkal.

    Szép-szép hogy a hangszórókból karácsonyi dallamok szóltak, de azért az adventi hangulat mégiscsak úgy az igazi, ha az ember a punccsal a kezében leül és hallgatja a sarokban játszó hegedűst, zongoristát! Ezen a napon ebben sem volt hiány, hisz az érdi Lukin László Zeneiskola növendékei élő muzsikaszóval fűszerezték a délelőttöt. 10.00 órától karácsonyi koncerttel vártak minden zenekedvelőt. No persze a vásár nem vásár árusok nélkül. Az ő jóvoltukból számtalan mackó, angyalka, edényfogó, nadrág, szappan, repülőmodell várta és találta meg gazdáját. S mindez megfizethető áron…

    (tudósítónktól)