Rendőrségi tanácsok az ünnepek idejére

  54

  Az utolsó nagy bevásárlási rohamban vigyázzunk értékeinkre! Furcsa, hogy erre fel kell hívni a figyelmet, de a rendőrök mégis figyelmeztetnek, hogy a parkolóban, és a ház előtt is mindig zárjuk be az autót! A kocsi tetejére pedig pár másodpercre se rakjuk fel a pénztárcánkat!

  Ha ajándékot vásároltunk, azt tegyük a csomagtartóba! Általában is igaz, hogy semmit ne hagyjunk az autó utasterében! Így nem lesz semmi „csábító”, amiért betörnék az ablakot.

  Ha busszal megyünk, mindig fogjuk a táskánkat, sehová ne tegyük le!

  Amennyiben elutazunk otthonról, érdemes egy kislámpát égve hagyni, esetleg pár száz forintért egy időkapcsolót beszerezni, amelyik helyettünk kapcsolgatja azt. Utazás előtt mindenképp szóljunk a szomszédainknak, nézzenek rá a mi otthonunkra is!

  Idősebb szomszédainkra pedig fokozottan figyeljünk, hisz őket sokszor szélhámosok veszik célba és különféle ellenőröknek, ügynököknek kiadva maguknak lopják meg a gyanútlan házgazdát.

  Ugyancsak figyeljünk a faárusokra! Amellett, hogy egyesek a kifizetettnél kevesebb fát raknak le, még egy-egy pohár vizet kérve meg is lopják a háziakat.

  Forrás: Tárnoki rendőrőrs