Pásztorok, pásztorok

  103

  Tárnoki és pusztazámori lányok-fiúk készültek hetek óta, hogy felelevenítsék, mi történt Jézus születése körül. Kezdték az angyali üdvözlettel, azzal, amikor az angyal hírül vitte Máriának, hogy gyermeket fog szülni, akit Jézusnak nevez el. Aztán József és az angyal beszélgetését, hogy Mária vőlegénye oltalmazni fogja az anyát és a kisdedet.

  Szó volt a népszámlálásról, amiért a szent család kénytelen volt lakhelyükről, Názáretből Betlehembe menni, és arról, hogy a szállást kereső családot hogyan utasították ki a szállásadók, a városi gazdagok, és arról, hogyan húzták meg magukat egy barlangistállóban.

  A gyerekek felelevenítették, ahogy a pásztorok hírül vették a megváltó megszületését és meglátogatták őt, majd Heródes és a napkeleti bölcsek beszélgetését a betlehemi csillagról, a bölcsek látogatását Jézusnál és azt, ahogy eldöntötték, nem térnek vissza Heródes palotájába, mert érzik, hogy az gonosz tervet forral.

  Az előadás végén aztán pásztorok, bölcsek, Mária és József, valamint az egész közönség közös énekkel köszöntötte a Kisjézust.

  tarnokhir.hu