Az év utolsó napja – Szilveszter -, a jókedv, a várakozás és a számvetés napja.

  74

  Negyedik éve immár, hogy év végén elmondhatjuk, ebben az évben sem adtak sem az önkormányzatnak, sem az embereknek semmit egyszerűen és könnyen.

  Gazdasági, társadalmi válság közepette minden tervet átírt valami új szabály, minden fogaskerék közé kerültek homokszemek, az önkormányzatok munkájával kapcsolatban minden átalakult, megváltozott.

  Azonban minden gazdasági gond, társadalmi változás ellenére fejlődni tudott településünk.

  Megindult településünk történetének legnagyobb szabású beruházása, a teljes települési csatornázási munka. Közben pedig teljesen átépül vasútállomásunk.

  A számvetés percei ezek, ezért arról is szólnom kell, hogy ezek a munkálatok nagyon komoly áldozatvállalásra kényszerítették a lakosságot.

  De elérkezett az esztendő vége, és értékeljük azt, amit elhagyunk.

  Minden ilyen pillanatban elmondhatjuk, lehetett volna még több, szebb, jobb vagy nagyobb, és vannak elmaradásaink is.

  A ma üzenete azonban az, hogy meg kell becsülni mindent, ami előre visz bennünket.

  Amikor pedig az esztendő utolsó napján éjfélt üt az óra és felcsendülnek a Himnusz hangjai, tiszta szívvel koccinthatunk az elmúlt és az eljövő esztendőre.

  Nyugalommal tekintve az elvégzett munkára és bizalommal nézve előre, mert terveink és munkáink alapján, a válság ellenére Tárnok fejlődik.

  Isten éltessen mindannyiunkat, és amikor 31-én éjfélkor koccintanak, gondoljanak arra is, hogy ezek a vágyak, ezek a munkák csak összefogva valósíthatók meg!

  Tisztelt Tárnoki Lakosok!

  Minden “maja jóslat” ellenére, sőt, annál inkább, Boldog Új Esztendőt Kívánok, képviselő társaim, önkormányzatunk nevében mindannyiuknak!

  Szolnoki Gábor

  polgármester

  Ráadásul, ahogy karácsonykor: családomnak, barátaimnak és bárkinek, aki szívesen fogadja, ezekkel a gondolatokkal kívánok boldog új esztendőt!