Kövér rókát lőttek

    151

    Tyúk, kacsa, nyúl – semmilyen lábasjószág nem volt biztonságban a faluban, hisz a róka hetek óta pusztította valamennyit. Pontosabban nem egy, hanem több állat is beszokott a könnyű zsákmány miatt. Egyszerű volt a dolguk, hisz évtizedek óta nem volt példa hasonlóra, így a gazdák nemigen zárták jószágaikat. Nem is féltek – az egyiket például reggel fél nyolc körül látták sétálni a Kossuth Lajos utcán.

    Ahogy azt Losits Géza a tarnokhir.hu kérdésére elmondta, hallottak a faluban garázdálkodó rókáról, ezért a vadászmesterrel egyetértésben döntöttek úgy, hogy január 5-én társas vadászat keretében megnézik a belterület melletti búvóhelynek alkalmas területeket, hátha megtalálják a faluban garázdálkodó rókákat. “Meghajtottuk a Fő utcai kertek végében a templom alatt lévő nádas, gazos területet és két rókát lőttünk le. Az egyik közülük ráadásul az átlagosnál jóval nagyobb kan volt. Szép kövérre híztak a tyúkhúson. Sőt az Osz utcánál csapdával is fogtam egyet.”

    Az állatok közül az egyiket leadták veszettségi ellenőrzésre, a másikat megnyúzták – a bőrét kikészítik, hisz nagyon szép az állat bundája.

    tarnokhir.hu