Az év első véradása

    130

    Voltak többen, akik lemaradtak, mert otthon felejtették a három kötelező irat (személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ-kártya) valamelyikét. Így harmincnyolcan jelentkeztek véradásra, és közülük 33-an adhattak is vért. A többieknél az orvos valami kizáró okot talált, volt például, aki, bár nem kórosan volt vashiányos, ám már nem engedték, hogy vért adjon. A szlogen alapján, miszerint ‘Adj vért és ments meg három életet’, a tárnoki véradók most 99 ember életét menthetik meg.

    Szolnoki Gábor polgármester: ‘Még katonakoromban kezdtem el vért adni, akkor kivételes alkalomként egy sör és szabadnap járt érte, ami nagy kincs volt a katonaéletben, mára pedig annyira megszoktam, hogy zavar, ha kihagyok egy alkalmat. A véradás ugyanis tudtommal jótékony hatással van a véradó szervezetére is. A lelkére, vagy legalábbis az én lelkemre pedig biztosan, hogy ezzel segíthetek valakinek a gyógyulásban.’

    Tárnokon évente négy alkalommal a Magyar Vöröskereszt szervez véradást az Országos Vérellátó Szolgálat javára. Egy-egy személy esetében két véradás között 56 napnak kell eltelnie, így a következő alkalom Tárnokon április 19-én, pénteken délután lesz.

    Tárnokhír Online