Iskolabútorok Hollandiából

  120

  Két évvel ezelőtt a Karmel International Alapítvány szervezésében már érkeztek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába Hollandiából bútorok mintegy 8-10 millió forint értékben. Akkor a felső tagozatosok osztályait tudták ezekből berendezni, idén pedig a pakolás közben úgy tűnt, főleg az alsósok, sőt az óvodások kaphatnak majd új asztalokat, székeket. A bútorok egy felújított iskolából származnak, ott ugyanis az épület renoválásával együtt a bútorzatot is kicserélik.

  „Az iskolának ez az akció egyetlen fillérjébe sem került, hisz a bútorokat ingyen kaptuk, a szállítást pedig Tárnok Nagyközség Önkormányzata fizette – hangsúlyozta Bagdiné Dudog Orsolya igazgató. Nagy dolog ez, hisz az iskola fenntartója január elseje óta az állam, és más önkormányzatok nem is segítik azóta az intézményeket.”

  ##IMG16742##Szolnoki Gábor polgármester: „Egy ilyen lehetőséget mindenképpen ki kell használni, hisz ezek a bútorok kifejezetten iskolai, óvodai használatra készültek, alig használtak, jó minőségűek és a mi gyermekeink fognak ezek mellett az asztalok mellett tanulni. Egy probléma adódott csak. Az, hogy a településnek még nincs idei költségvetése, és ilyenkor nehezebb pénzt előteremteni egy-egy nem tervezett kiadásra. De azonnal átcsoportosítottuk máshonnan a szállításhoz szükséges összeget. Ahogy elnéztem az iskola aulájában a bútorhegyeket, ismét jó tízmillió forintnyi adományt kapott az iskolánk, amit ezúton is köszönök a Karmel International Alapítványnak és az igazgató asszonynak, aki személyes kapcsolatain keresztül egyengette ennek az adománynak a sorsát.”

  A bútorokat a héten válogatják és a szülők segítségével viszik át az alsós osztályokba – ahol évfolyamonként pár centivel magasabb bútorokat lehet beállítani. Először az elsősök kapták meg az új székeket, asztalokat. Az adományból jut az óvodákba is, sőt a családi napközibe is kerül a legkisebb bútorokból.

  Tárnokhír Online