Felkészült a megye a vészhelyzetekre

  67

  Nincs ár- és belvízi veszélyhelyzet az országban, de szükség esetén a katasztrófavédelem és együttműködő szervei, a kormányhivatalok, valamint a műszaki eszközök készen állnak a leggyorsabb és leghatékonyabb beavatkozásra – jelentette ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója a csütörtöki eseményen.

  Bakondi György azt mondta: néhány térségben vannak ugyan belvízi jelenségek, de messze alulmúlják a 2011-es helyzetet. A tavalyi aszály miatt szárazabb talaj és a vízelvezetők a jelenlegi állapot szerint képesek elvezetni a felgyülemlett csapadékot. A főigazgató kiemelte: minden szükséges eszközzel rendelkeznek, hogy biztosítsák az élet és vagyonbiztonságot, naponta többször elemzik a vízgyűjtő területek állapotát és a meteorológiai előrejelzéseket.

  Tarnai Richárd az eseményen hangsúlyozta, a kormány meghozta azokat az intézkedéseket, amelyek növelik a hatékonyságot. Emlékeztetett arra is, hogy 2012. január elsejétől a megyei védelmi bizottságokat a megyei kormányhivatalok vezetői irányítják, míg idén év elejétől a helyi védelmi bizottsági feladatokat a polgármesterektől a járási hivatalok vezetői vették át.

  Pest megyével kapcsolatban Tarnai Richárd kijelentette, a megyében a védelmi vonalak jó állapotban vannak, a szükséges eszközpark rendelkezésre áll. A megye felkészült mind az ár-, mind a belvízveszélyre, minden állampolgár a leghatékonyabb és leggyorsabb segítségre számíthat szükség esetén.

  forrás: Pest Megyei Kormányhivatal