Csatornázás – Aláírták a központi átemelők szerződését

  207

  A szerződés aláírásával megtörtént a munkaterület átadása, kezdődhet a felkészülési időszak, majd – a tavaszi felmelegedéssel egy időben – a munkálatok indulása. Az elsősorban vízügyi kivitelezési munkákat végző magyar cég 64 darab új és 20 darab felújításra váró köztéri átemelő rendszer megépítésére kapott megbízást az Érd és Térsége Szennyvízelvezetési- és Szennyvíztisztítási Önkormányzati Társulástól. Az átemelők közül van, amelyiknek már az engedélye is megvan, de van olyan is, aminek még csak most készül el a terve.

  Az épülő átemelőket a Colas Alterra Zrt.-nek 2013. év közepéig részlegesen, az év végéig pedig valamennyit üzembe kell állítania. A projektben a Colas Alterra Zrt. társa a dán Grundfos szivattyúgyártó cég, amely az egyik legnagyobb és legelismertebb a világon, így biztosítva a kiépített rendszer tökéletes és biztonságos működését.

  A Colas Alterra Zrt. már dolgozott az Érd és Térsége csatornázási projektben, a csatornahálózat kiépítésénél ők voltak az elsők, akik a téli leállás előtt 100%-os készültségben adták át a területeiket. A cég a hazai vízügyi építőipari szakma egyik legjobbja, amit nemcsak a gyors és pontos munka, hanem az elnyert számos építőipari díj is bizonyít. Az érdi csatornaprojekt köztéri átemelők megépítésére elnyert pályázatban is hasonlóan minőségi, gyors és jó munkára számíthatunk tőlük.

  Tárnok területén 5 új átemelő épül a Vereckei és a Benta utca sarkán, az Ulicska és a Tabán utca sarkán, a Tabán utca Berki felőli végén a Benta utcában a Kopolya utca meghosszabbításának vonalában és a Kopolya utca másik végén. Emkellett a már meglévő átemelőket felújítják, illetve kibővítik a kapacitásukat.

  forrás: Érd és térsége szennyvíz-csatornázási projekt