Bővült a vizsgahelyek száma

  75

  Célunk, hogy a Pest megyében élők minél könnyebben, minél egyszerűbben intézhessék ügyeiket – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Tarnai Richárd. A Pest megyei kormánymegbízott kiemelte, a most átadott elméleti vizsgahelyszínnel Pest megyében ötre, míg Budapesten háromra bővült a számítógépes vizsgát lebonyolító helyszínek száma.

  Budapest és Pest megye sajátos szerepet tölt be az ország életében. Az ország egyharmada itt él, ami szükségképpen együtt jár a nagyfokú mobilitással. A Pest megyei lakosokat a hatósági ügyintézések terén nem érheti hátrány amiatt, hogy munkavégzési helyük, iskolájuk Budapesten van, vagy lakóhelyük Budapesttel már egyébként is határos, közeli településeken. A Pest Megyei Kormányhivatal ennek az igénynek a kiszolgálása miatt döntött úgy, hogy lehetőséget biztosít székhelyén is járművezetői elméleti vizsgák letételére – mondta az átadón Pest megye kormánymegbízottja. Tarnai Richárd hozzátette: a Pest megyei lakosú, de Budapesten munkát vállalók, vagy éppen tanulók számára ez egyértelmű előny időben és adminisztrációban egyaránt, hiszen nem kell a mintegy egy órás vizsgák miatt esetleg szabadságot kivenni vagy iskolából egész nap hiányozni.

  Külön büszkeség ez a Pest Megyei Kormányhivatal számára azért is, mert önerőből, többlet anyagi erőforrások bevonása nélkül tudta mindezt megvalósítani – nyomatékosította a kormánymegbízott.

  A bővítés eredményeképpen februártól a jogosítvány megszerzéséhez szükséges járművezetői engedélyek megszerzéséhez szükséges elméleti vizsgákat a hatóság Cegléd, Szigetszentmiklós, Pomáz, illetve Vác városokon kívül székhelyén is: Budapesten, az 1141 Budapest, Komócsy utca 17-19. szám alatti címen is biztosítja.

  (Pest Megyei Kormányhivatal)