Kátyúzás

  168

  Az idei tél, ahol szinte naponta váltogatta egymást a kemény fagy és a csapadék, szinte törvényszerű volt, hogy az utakon megsérüljön az aszfalt, kátyúk alakuljanak ki. A Tárnoki Köz-Ért Településüzemeltetési Kft. munkatársai felmérése alapján a balesetveszély elhárítására a Rákóczi úton és a Halász utcában a nagyobb kátyúkat tegnap leaszfaltozták.

  A belterületi utak karbantartása önkormányzati feladat, egyelőre azonban a település költségvetésében nem tud a kátyúzásnál több pénzt erre fordítani. Folyamatosan keresik az esetleges belterületi aszfaltozást támogató pályázatokat.

  A legtöbb ember közlekedését érintő Halász utca felújításával kapcsolatban az alábbi tájékoztatást kaptuk.

  Szolnoki Gábor polgármester: “A Halász utca teljes szélességű aszfaltozására a tervek, készen vannak, az engedélyek rendelkezésre állnak, a mintegy 50 millió forintos költség fedezete megvan. A munkákat viszont csak akkor szabad elvégeztetni, ha az utca azon oldalán, ahol a régi házak vannak, kicserélik a régi, állandóan javításra szoruló vízvezetéket, a másik oldalán pedig befejeződik a csatornaépítés.

  Mindezekre a vízművek és a csatornaépítők tájékoztatása szerint őszig sor kerül, és akkor – remélhetőleg – már jó minőségű útburkolattal vágunk neki a következő télnek.”

  Az útállapotokat most jelentősen befolyásolja a csatotnaépítés.

  Minden csatornázással érintett utca a munkálatok teljes befejezéséig munkaterület, annak állapotáért a kivitelező felel.

  Az A-H-O Konzorcium tájékoztatása szerint az ősszel elkészült utcákban letelt a föld tömörödésére minimálisan előírt négy hónapos úgynevezett konszolidációs időszak, és a szakhatósági egyeztetésekkel elkezdődött az utak végleges helyreállításának előkészítése.

  A kivitelező feladata az út helyreállítása, a kivitelezés megkezdésekor rögzített állapotnak meffelelően.

  tarnokhir.hu