Önkormányzati adósságkonszolidáció – egyeztetés a Raiffeisen Bankkal

  68

  Hétfőn 13.30-tól Szolnoki Gábor polgármester és dr. Simon Mária jegyző a Raiffeisen Bank budapesti központjában tárgyalt.

  A polgármester tájékoztatása szerint a tárgyaláson a Magyar Állammal kötött adósságrendezési szerződés részleteiről egyeztettek.

  Amint az ismeretes, a szerződésben az önkormányzat adósságállományának a törvényi minimum szerinti 40%-os mértékéhez képest 65%-os kompenzálásáról született döntés, ez a teljes futamidőre vetítve 1,5 milliárd forintos csökkenést eredményez.

  ##IMG16904##Szolnoki Gábor polgármester: ‘A szerződésen kívül a jövőről is szó esett. Egyeztettünk az önkormányzat által visszaváltani kívánt további kötvényrészről, valamint annak lehetőségét kerestük, miként lehetne ebben az évben még kedvezőbb pénzügyi feltételeket teremteni önkormányzatunknak. Áttekintettük a törlesztés különböző módozatait és lehetőségeit, illetve a megmaradó kötvényrész legkedvezőbbnek tűnő kezelési eljárásait. Tárgyalásunk végén arról is szó esett, hogy ha a következő uniós ciklus fejlesztési forrásainak megszerzéséhez banki közreműködés szükséges, akkor érdemes jó pénzügyi megállapodások előkészítésével és megvalósításával lefektetni egy közös pénzügyi-fejlesztési munka alapjait.’

  tarnokhir.hu