Elhunyt Bódi László Cipő, a Republic énekese

  144

  A népszerű énekes több mint három héten át feküdt kómában, miután február közepén egy roham után kórházba került. A szomorú hírt az együttes hivatalos közösségi oldalán tudatták a rajongókkal, majd később azt a Republic menedzsere is megerősítette. Szolnoki Gábor polgármester településünk nevében részvétét fejezte ki Boros Csabának, a szinte már tárnokinak számító zenekar vezetőjének.

  Bódi Lászlónál néhány éve súlyos szívbetegséget, krónikus szívritmuszavart diagnosztizáltak, ekkor orvosai szívtranszplantációt javasoltak neki, ám ő nem szeretett volna más szívével élni. Betegsége miatt már többször is kórházba került, legutóbb február 15-én, mikor az orvosoknak már újra is kellett éleszteniük. Azóta a 47 éves énekes kómában volt, az orvosok koordinált ébresztési kísérletekkel próbálták meg felébreszteni, sikertelenül. Zenésztársai és családja rendszeresen látogatták és bizakodva várták a javulást, azonban az énekes hétfőn hajnalban örökre elaludt.

  Cipő 1965. május 3-án született Ungváron, Kárpátalján, innen költözött szüleivel Kisvárdára, ahol a középiskolai évei alatt zenekart alapított Cipőfűző névvel, innen ragadt rá beceneve is. A zenekar öt évig működött, mert Cipőnek sorkatonai kötelességét kellett teljesítenie. A Republic együttest 1990 februárjában alapította, és már azon nyáron fel is léptek, méghozzá a Beatrice koncertjein, köszönhetően annak, hogy Nagy Feró már ekkor nagyon kedvelte a zenéjüket.

  Ugyanebben az évben jelent meg első albumuk, Indul a Mandula! címmel, azóta az együttes minden évben egy új albummal jelentkezett, 1995-ben pedig Cipő egy szólóalbumot is kiadott. Bódi László zenei pályafutása alatt 240 dalt szerzett a Republicnak, de írt dalt Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is.

  fottás: MTI, Hir24