LOMTALANÍTÁS 2013, vasárnap este érdemes kirakni a lomokat!

  342

  Háztartási kommunális hulladékot, szemetet ilyenkor sem szabad a közterületen elhelyezni!

  Ezt a Közterület Felügyelet ettől az évtől fokozottan ellenőrzi.

  Kérjük, hogy környezetükkel szemben figyelmes állampolgárként ne helyezzenek el kommunális hulladékot a közterületen és ilyen cselekedet észlelése esetén figyelmeztessék szomszédaikat, ismerőseiket is, vagy haladéktalanul értesítsék a Közterület Felügyelőket.

  Háztartási hulladék kihelyezése a közterületre szabálysértés, még a lomtalanítás idején is!

  NE rakjanak ki elektronikai hulladékot -háztartási gépeket, tévét stb. – mert azok egy részét a guberálók gyakran a település területén szedik szét, az értéktelen anyagokat – hungarocell, egyéb műanyagok – szétszórják. Településünkön minden évben külön szervezett elektronikai hulladékgyűjtési akció van! Az jól szervezett, környezetbarát és biztosítja a teljes újrahasznosítást illetve a szükségtelen anyagok elszállítását is.

  NE dobjanak ki a lomtalanításkor műanyagot, mert Tárnokon házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés van, melynek során ezek az anyagok elszállíthatóak ingyen. Inkább csatlakozzanak a díjmentes szelektív hulladékgyűjtési programunkhoz.

  NE dobjanak ki a lomtalanításkor üveget, mert az balesetveszélyes, ezen kívül üveggyűjtő konténerek állnak rendelkezésre a településen erre a célra.

  NE dobjanak ki a lomtalanításkor papírhulladékot, mert a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés során egész évben el tudják szállíttatni azokat is díjmentesen.

  Tervezzék úgy, hogy a kirakott lomok a lehető legkevesebb ideig legyenek a közterületen, a szervezett elszállítás 2013. március 18-án hétfőn reggel 7 órától kezdődik.

  A lomtalanítás napján külön szolgálatot látnak el a Közterület Felügyelet és a Mezőőrség munkatársai, megerősített szolgálatban lesznek a helyi rendőrök és ügyeletet tart a Tárnoki Köz-Ért Településüzemeltetési Kft is.

  Tárnoki Közterület Felügyelet +36 20 484 3193, +36 20 571 8901

  Tárnoki Mezőőri Szolgálat: +36 20 325 7082, +36 20 325 4486

  Rendőrség: +36 23 387 017, +36 20 394 7007

  Tárnoki Köz-Ért Településüzemeltetési Kft. +36 23 388 616

  Legyen Ön is figyelmes környezetére! Védjük együtt lakóhelyünk tisztaságát, védjük a természetet!

  Szolnoki Gábor

  polgármester