Ehető dísztárgyak

    167

    “Sokáig úgy gondoltam a mézeskalácsra, mint ehető dologra. Gyerekként kivettük a tükröt a színes szívet pedig megettük” – mondta a kiállítást megnyitó Szolnoki Gábor. “Most azonban nem tudom eldönteni, hogy dísztárgyakként vagy ehető dologként gondoljak Csipke Mézes, vagyis Bakos Enikő mézeskalácsaira. Bár szerintem ezt senki sem tudja igazán eldönteni ezekről a gyönyörű alkotásokról. Remélem, ez az első, de nem az egyetlen kiállítása Tárnokon, illetve bárhol máshol szerte a világon.”

    A tárlatlátogatók mézeskalácsokban elmondva végigkövethetik Enikő életét és a mézesekkel való kísérletezése folyamatát is az első kismackóktól a mézeskalács dobozokig. A műhelytitkokat ugyan nem árulta el, de annyit kiderítettünk, hogy a csipkemintához kivágott sarkú zacskót használ és a máz ugyanaz, amit bármelyik receptben megtalálhatunk annyi különbséggel, hogy ő a porcukrot kétszer is átszitálja, és majd a dupláját használja a receptekben olvashatónak.

    tarnokhir.hu