Tárnoki az ország legjobb borásztanulója

  31

  Hosszú kihagyás után 2010-ben szervezte meg újra a Borász Szakma Kiváló Tanulója versenyt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Idén a kétnapos döntőnek a budafoki BCE Soós István Borászati és Üzleti Szakiskola és Szakközépiskola Tangazdasága adott otthont.

  Balatonfüred, Budafok és Villány borász tanulói kétnapos elméleti és gyakorlati vizsgán igyekeztek bizonyítani, hogy ők az ország legjobbjai. A rátermettséget saját boraikon keresztül is be kellett mutatni a versenyzőknek.

  Dr. Janky Ferenc, a BCE Szőlészeti Borászati Intézet Borászati Tanszékének egyetemi docense, a zsűri elnöke elmondta, a tanulóknak 100 pontos rendszerben kellett bemutatni és szervírozni saját boraikat, valamint ismertetni kellett címkekoncepciójukat is.

  A verseny főszervezője, a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara élelmiszeripari szakreferense, a verseny felelőse, Bereczkiné Kardeván Kinga elárulta, a versennyel az a céljuk, hogy vigyék a szakma hírét, kedvet kapjanak a diákok ehhez a remek foglalkozáshoz. Szeretnék, ha megmaradna ez a szakma, és a neves borvidékeken, például Szekszárdon valamint Tokajban is lenne borászképzés.

  forrás: budafokteteny.hu