Gyermekvasárnap a vidámparkban

  141

  Tárnokon a Családsegítő Szolgálat munkatársai választották ki a gyerekeket, és továbbították a jelentkezési lapot, a helyszínre való eljutás lehetőségét pedig közösen szervezték. „Szinte az utolsó pillanatban derült ki, hogy Tárnok is a résztvevő csapatok közé került, ugyanis első körben nem nyertük el a részvétel jogát – idézte fel az „izgalmakat” Hegedűs Márta, az Oktatási, Egészségügyi, Szociális és Közművelődési Bizottság elnöke. Próba szerencse alapon felhívtam a szervezőket, akik elmondták, hogy valóban betelt a létszám. Ám pár óra múlva ők hívtak, ghogy az egyik település lemondta a részvételt, így ha még mindig akarunk, mehetünk mi. Mi pedig hogyne akartunk volna…”

  Vasárnap reggel közel 1000 gyermek várta a Hősök terén, hogy minél előbb beérjen a Vidámpark területére, ahol a játékokat ingyenesen vehették igénybe. Amíg a gyerekek élvezték a korlátlan játék lehetőségeit, addig minden csapatnál két-három kísérő az ebéd készítését kezdte el. Az alapanyagokat az alapítvány biztosította.

  Az étel azonban nem csak ebéd volt, hanem versenymű is! A tárnokiak készítette paprikás krumplit a zsűri a kóstolásnál megdicsérte, ám ennek ellenére helyezést nem értek el.

  „Kedvünket ez nem rontotta el – mondta Hegedűs Márta – hiszen a gyerekek nagyon jól érezték magukat, nekik nem a verseny volt a fontos. Hazafelé dicséretet kaptak, mert megfogadták kéréseinket, és ezt szem előtt tartva viselkedtek egésznap. Remek kis csapat volt. Jó kedvűen, tele élménnyel, értünk haza.”

  tarnokhir.hu