Árvízvédelmi bejárás

    80

    Pest megye területén a Duna áradása miatt kedd déltől vészhelyzetet rendelt el a miniszterelnök. Ugyan a szakemberek szerint Tárnokot veszély csak akkor fenyegeti, ha a vízgyűjtő területen hatalmas mennyiségű csapadék hullik és a Biatorbágy környéki halastavakból leeresztenék a vizet, azonban a helyi védelmi bizottság felkészült a legrosszabbra is.

    A Tárnoki Köz-Ért Településüzemeltetési Kft. munkatársai már ellenőrizték a szivattyúkat, a csatornabeömléseket és 24 órás figyelőszolgálatot léptettek életbe, vagyis egyelőre kétóránként figyelik a vízszintet. Minderről Cseresnyés Attila ügyvezető a Bentánál tájékoztatta Szolnoki Gábor polgármestert a helyzetről. A vízszint az utóbbi napokban – az esőzések hatására – emelkedett, ha a szintje az iskolánál eléri a 8. lépcsőfokot, akkor le kell zárni az ott lévő nyílást, mert különben visszafolyik a víz.

    Közben Százhalombattánál a Duna parton folyik a védekezés. Önkéntesek jelentkezését a helyi polgármesteri hivatalban, illetve a helyszínen várnak. Amennyiben Tárnokról többen mennének segíteni, a „telekocsi” megszervezéséhez segítséget kaphatnak a 06 (20) 420 1210-es számon.

    tarnokhir.hu