Mozdulj már!

  164

  A slagozás, az aratott osztatlan sikert. Persze a kánikulában a napsütéses aszfalton az érzetre cirka hetven fokban mi más is lehetett volna jobb, mint hogy lelocsolnak jó hideg vízzel. Az iskolás srácok így aztán jól bírták a bemelegítést, a felnőttek meg inkább hűsöltek, így aztán a sportprogramok egy részét felperzselte a nap.

  ##IMG17309##De nem mindet, mert például a szolgálat gyermekcsapatának és a polgármesteri hivatalból verbuválódott csapatnak teljesen mindegy volt, hogy süt-e a nap, leégnek-e vagy sem – ők lejátszották a maguk focimeccsét. Tudja meg mindenki, hogy itt kérem, komolyan veszik a focit. Egyébként nem jött be a papírforma, ugyanis a „szedett-vedett” hivatali csapat nyert – igaz csak büntetőkkel.

  ##IMG17310##A gyerekeket néhány kézművesasztallal és kóstolókkal azért sikerült az árnyékba is becsalogatni, a felnőtteket pedig olyan lehetőségek csábították, mint a talpmasszázs vagy az energiafeltöltés. Vagy éppen a szűrővizsgálatok: vércukorszint- és vérnyomásmérés, látásvizsgálat.

  ##IMG17311##A gyerekeknek a rendőrök a megelőzésről tartottak előadást, sőt a kicsit elsősegélynyújtó ismereteket is szerezhettek.

  ##IMG17312##Egy furcsaság is kiderült e napon Tárnokról – itt egy véradási bermuda háromszög alakult ki az utóbbi hetekben. Valami van a levegőben, a vízben vagy valahol máshol, ami miatt sorozatban szűrte ki a jelentkezőket a doktornő. Tán még soha ennyi vastablettát nem osztottak ki – annyi vérszegény (nő) jelentkezett véradónak. A jelenséget mindenesetre megjegyezzük és figyeljük a vérszegénység további alakulását!

  (halmos)