Július közepéig tart az uniós pályázati ötletek összegyűjtése Pest megyében

  137

  Ambrus András tájékoztatása szerint így szeretnék elérni, hogy a 2014-2020 közötti időszakra megjelenő pályázatok a valós igényekhez igazodjanak. A sajtófőnök ennek kapcsán megemlítette, hogy az előző uniós költségvetési időszakban elnyert pályázatok révén sorra adták át például a megújult településközpontokat, mert erre viszonylag könnyen kaptak az önkormányzatok uniós támogatást, ugyanakkor gyakran másfajta beruházásra nagyobb szükség lett volna.

  Hangsúlyozta, hogy az új szisztéma ‘alulról építkezik’, a megyei önkormányzat által most létrehozott webes felületre civilek, vállalkozók, önkormányzatok július 15-éig feltölthetik javaslataikat, hogy mit szeretnének megvalósítani uniós pályázati forrásokból – magyarázta Ambrus András, hozzátéve, hogy a ‘kívánságlistát’ a megyeháza kategorizálva küldi tovább a Nemzetgazdasági Minisztériumnak.

  A települési önkormányzatok számára létrehozott webes felület: http://projektek.pestmegye.hu (Belépés a kiküldött felhasználónévvel és jelszóval)

  A civilek és vállalkozók számára létrehozott webes felület: http://regisztracio.pestmegye.hu

  Az új lehetőségnek köszönhetően célzott, nagy összegű támogatás érkezhet a Magyarországon legtöbb, összesen 90 ezer vállalkozással rendelkező régióba – tette hozzá a sajtófőnök.

  MTI