Rezsicsökkentés – Közzétette a PB-gáz átlagárakat a MEKH

  56

  A földgázellátásról szóló törvény módosítása alapján az idén július 1-jén bővült a MEKH tevékenységi köre a PB-gázzal kapcsolatos árakat érintő hatósági feladatokkal – emlékeztet az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében a hivatal.

  Mivel a PB-gáz szolgáltatás és értékesítés korábban nem tartozott a hatósági árszabályozás körébe, így az árak szolgáltatónként, kereskedőnként eltérnek. Ennek figyelembevételével, illetve annak érdekében, hogy a 10 százalékos rezsicsökkentés minden fogyasztót érintsen, a törvény sem országosan egységes hatósági árat határoz meg, hanem az egyes szolgáltatók, forgalmazók, kiskereskedők december 1-jén alkalmazott áraihoz képest írja elő a 10 százalékos árcsökkentést.

  A tevékenységüket tavaly december 1-je után megkezdő vezetékes PB-gáz szolgáltatók, PB-gáz forgalmazók és PB-gáz kiskereskedők számára a hivatal által idén augusztus 1-jén közzétett átlagárak szolgálnak a 10 százalékos csökkentés alapjául – közölte a MEKH.

  Az átlagárak megtalálhatóak a hivatal honlapján. A törvény által meghatározott hatósági áraktól eltérni csak lefelé lehet – hívja fel a figyelmet a MEKH.

  forrás: MTI