Graffitizők – Nem is olyan fiatalok

  36

  „Itt jártunk 2013. 08. 13 Ildi – Laci”. Mindez szívvel keretezve és alatta a további szöveg: „Andris” és alatta „Nyertünk”. Valóban nyert a három budapesti lakos – előállítást és néhány órás kihallgatást az Érdi Rendőrkapitányságon.

  A tárnoki járőrök a tettenérést követően ugyanis oda szállították be a nem is olyan fiatal, harminc év körüli elkövetőket, akik közül a lány, Ildi elismerte, hogy ő írta a falra az idézett szöveget.

  Hopka János, őrsparancsnok: „Nagyon örülünk, hogy végre elkezd működni az a rendszer, amit mi szeretnénk, vagyis hogy az állampolgárok ha valami rendellenességet észlelnek, rongálást, idegent látnak a faluban, azonnal jelzik a járőrnek. Így tudtuk ezt a társaságot is tetten érni, előállítani. Azt nem ígérhetem, hogy minden esetben ilyen hamar a helyszínre tudunk érni, mert sajnos az állományunk ehhez kevés, és ha a járőr épp Sóskút másik végében van, nem lehet ilyen gyors, de reméljük azért egyre eredményesebb lesz az együttműködésünk. A járőr száma: 06 (20) 394 7007.”

  Az okozott kár a MÁV tájékoztatása szerint mintegy 13-15 ezer forint és vélhetően gyorsított eljárásban ítélkeznek majd az ügyben. 2013. július 1. óta egyébként a graffitivel való rongálás bűncselekménynek számít, így a korábbi évekénél súlyosabb ítélet születhet az ügyben.

  forrás: Tárnoki Rendőrőrs