Tisztasági festés és teremfelújítás

  81

  A tavasszal kívülről megújult épületek a Klebersberg Intézményfenntartó Központ

  megrendelése nyomán belül is megszépülnek. A munkálatokat a Tárnoki Köz-Ért Településüzemeltetési Kft. munkatársai végzik. A munkák során mind az alsós, mind a felsős iskolában összesen mintegy 1500 négyzetméternyi falfelületet festenek le: étkezőt, folyosókat, mosdókat. Cseresnyés Attila, ügyvezető: „A közösségi terek festése mellett a felsős iskolában lévő kémia szaktantermet is felújítjuk. Itt egyebek mellett kicseréljük a műanyag padlót, pótoljuk a mosdó mellett a hiányos csempét.”

  Ahogy azt Bagdiné Dudog Orsolya igazgatótól megtudtuk, az intézményfenntartóval közösen igyekeznek a tavasszal kívülről megújított épületek belső tereit is a külsőhöz igazítani, ezzel is ösztönözve a diákságot arra, hogy az épület állagát, tisztaságát mindenütt megőrizzék. Ez már csak azért is fontos, mert szeptembertől a korábbinál több időt töltenek majd a gyerekek is az iskolában, hisz a köznevelési törvény változása miatt a tanítást úgy kell szervezni az iskolában, hogy a foglalkozások legalább 16.00 óráig tartsanak.

  A festési-felújítási munkálatok várhatóan a jövő hét végére fejeződnek be, így a tanévnyitóra már tiszta, rendezett környezet várja a tanárokat és diákokat.

  tarnokhir.hu