A Benta medre

    119

    A Benta medrének rekonstrukciója a munkálatok idején is nagy figyelmet kapott és mivel számos (bel)vizes gondot megoldott településünkön, érthető, hogy mindannyian folyamatosan figyelünk a meder állapotára, amely a nyár folyamán egyre romlott. Mivel pedig az felújítás egy EU-s projekt volt, annak szerkesztőségünk tudomása szerint része az utógondozás is. A Tárnokhír megkeresésére a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság az alábbi tájékoztatást küldte:

    „Tárnok belterületén a vasúti híd és a Rákóczi úti had közötti szakaszon a Benta patak medrében eddig uszadék- és hulladékeltávolítási munkálatok történtek.

    A mederrekonstrukció utáni karbantartás, „utógondozás” valóban a projekt keretében vállalt feladatunk. A meder karbantartását részben gépi munkával (kaszálás), részben kézi jellegű munkavégzéssel, közmunkaprogram keretében tudjuk elvégezni, mely jelenleg is folyik. Június és július hónapban Sóskút belterületi szakaszán, valamint Tárnok alatt, Érd külterületi szakaszán történt ilyen jellegű munkavégzés a Benta-patak mentén. Tárnok belterületén az eddig elmaradt burkolattisztítási munkálatokat jelenlegi ütemezésünk szerint még augusztus hónapban megkezdjük. A munka megkezdéséig szíves türelmüket kérjük!”

    forrás: Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság