Zeneóvoda 2013/14

  72

  Tisztelt Szülők!

  A zenei nevelés rendkívül fontos a kisgyermek életében, mert testi és lelki fejlődésére egyaránt hatással van. A 3-8 éves korú gyermekek a legfogékonyabbak a zenei tevékenységekre, ezért ebben az időszakban lehet a zene által a leghatékonyabb módon fejleszteni a gyermekeket.

  A zeneovis foglalkozásokon játékos formában tanul a gyermek. Az énekelés által a beszéde fejlődik, a mondókázással és gyermekjátékokkal a ritmusérzéke és a harmonikus mozgása javul, ügyesedik. A zenei élmények által a kreativitása és az érzelem világa gazdagodik. A zene tehát komplex módon fejleszt. Mivel a zene az agy működését komplex módon szervezi, ezért a majdani iskolai teljesítményekre is kedvező hatással lesz. A foglalkozásokon a gyermekek megismerik a különböző ritmushangszereket és lehetőség nyílik egyéb hangszerek élőzenei bemutatására is.

  A zeneóvoda működése kis létszámú (max. 10-12 fős) csoportban történik, ami által az egyéni képességek, készségek jobban fejleszthetőek. A foglalkozások heti két alkalommal a gyermekek életkorának megfelelően 30 perces időtartamban lesznek

  Ki lehet sikeres a zeneoviban? Bárki, mert a zeneileg gyengébb képességűnek látszó gyermek is fejleszthető.

  Első foglalkozás :

  szeptember 9. 16.30-tól az Ifjúsági Házban (Rákóczi út 38.)

  Részvételi díj: 4.000 Ft/hó

  Szeretettel várom a gyermekeket és a szülőket az első foglalkozásra, amely ingyenes!

  Szinyéri Judit

  06 ( 30) 368 8950