Csatornázás – Úthelyreállítás a Halász utcában

    37

    Várhatóan legalább egy hónapig tart a Halász utca felújítása, amelynek ideje alatt várhatóan a jövő héttől az utca egyirányú lesz.

    A munkálatok során először az egyik, majd a másik oldalon teljes hosszban elkészítik az út szélét és szegélyét, majd teljes lezárás mellett az utca új aszfaltburkolatot kap.

    Szolnoki Gábor polgármester: “„Az utca felújítását már több éve szerettük volna megoldani, de úgy döntöttünk, hogy akkor ésszerű ezt megtenni, ha a közművek rendben vannak. Ráadásul amiatt, hogy a csatornaépítés során ezt az utcát szervizútnak jelöltük ki, lehetőség adódott, hogy e projekt keretében ne csak részlegesen állítsák helyre, hanem teljesen megújuljon. Az útépítéshez csatlakozik a Dózsa György út – –Halász utca – –Marton utca kereszteződésének átépítése is, amely elsősorban forgalombiztonsági szempontból fontos. Elkészültével beláthatóbb lesz a kereszteződés, így kisebb lesz itt a balesetveszély. Emellett az is fontos, hogy az autópályáról jövő forgalmat az új térfigyelő kamerarendszerrel ellenőrizhetjük, így a rendszámfelismerő kamerának köszönhetően reményeink szerint kiszűrhetők, büntethetők lesznek a behajtási engedéllyel nem rendelkező nehézgépjárművek, kamionok is”

    tarnokhir.hu