Újabb 90 éves tárnoki

  124

  Szegedi Zsuzsanna anyakönyvvezető és Szolnoki Gábor polgármester a miniszterelnök köszöntő oklevelét és egy díszüvegbe palackozott tárnoki bort vittek ajándékba Sulai Andrásnak.

  Bandi bácsi egy kis itallal, aprósüteménnyel kínálta a vendégeket és néhány kedves emlékét idézte fel. Megmutatta például a segéd-, illetve a mesterlevelét, amire nemcsak azért büszke, mert jeles eredménnyel szerzett segédlevelet, hanem azért is, mert Tárnokon volt ugyan három szabó is, de csak ő volt mester. Az üzletének utcára nyíló portálja volt hatalmas tükörrel – és aki finom munkát akart, mind hozzá járt varratni. A minőség tanúsítására meg is mutatta saját készítésű öltönyeit.

  Amikor olyan adót rótt ki rá a tanács, hogy már nem bírta megfizetni, elment Budapestre a Corvin négyszázfős szabászatához dolgozni. Azonban ott sem a szalagnál dolgozott, hanem mind angol úri szabó a Luxus Áruház számára készített kisszériás öltönyöket, női kabátokat.

  Persze a beszélgetés során szóba került a család is, Bandi bácsi büszkén mutatta a dédunoka fényképét és elmesélte, hogy a hétvégén köszöntötték meg a gyerekek. S ha már a magánélet is szóba került, Bandi bácsi elmesélte, hogy Tárnokon ő volt a második ember, akinek autója volt. Igaz, maszekként csak használtat kaphatott.

  A látogatás végén a vendégek még egyszer jó egészséget kívántak Sulai András bácsinak.

  tarnokhir.hu