Színes, vidám tárlat

  242

  A kiállításon a szervezők minden beérkezett pályamunkának helyet biztosítottak. A tárlat középpontjába természetesen a négy tagból álló bizottság – Kéri Mihály festőművész, T. Mészáros András Érd, Szolnoki Gábor Tárnok és Spéth Géza Diósd polgármestere – által legjobbnak ítélt alkotások kerültek, vagyis Diósdról Albitz Csanád, a Diósdi AMK Általános Iskola 1/b osztályos tanulójának munkája, Tárnokról Kozel Evelin, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 2/c osztályos tanulójának rajza, Érdről pedig Kovács Miklós Artúr, az Érdligeti Általános Iskola 2/a osztályos tanulójának alkotása. Az első helyezettek mellett központi helyre került ki a Facebook-os szavazás közönségdíjasának, Muri Istvánnak, az Érdligeti Általános Iskola 2/a osztályos tanulójának munkája is.

  A helyezést elért alkotások mellett sokszínű valamint egészen különleges látásmóddal és technikával készült képek alkotják a tárlatot, amelyek új szempontból mutatják be a térség csatornázási munkálatait és azt, hogy a fiatal generáció számára mennyire fontos a környezet és az élővilág védelme. A rajzok megmutatják, hogyan látja a fiatal generáció a beruházást, és a környezetünk védelmének fontosságát. Mi magunk is sokat tanulhatunk a gyermekektől arról, hogyan kell szeretni és megbecsülni a környezetünket, és az élővilágot.

  „A művészeti nevelés mellett nagyon fontos az is, hogy a felnövekvő nemzedék részt vegyen abban a fejlesztési programban, ami leginkább majd az ő életüket határozza meg, az ő jövőjük jobbá és szebbé tételének érdekében történik. Örülünk, hogy az elkészült pályamunkákról az tükröződik, hogy a gyermekek ilyen pozitívan és reményteljesen látják a változásokat!” – tette hozzá T. Mészáros András polgármester úr ünnepi köszöntőjében.

  A gyerekek rajzaiból álló kiállítás ingyenesen megtekinthető 2013. augusztus 28-tól szeptember 8-ig, 10-18 óráig az Érdi Városi Galéria emeleti termében (Érd 2030, Alsó u 2. – Érdi Vigadó épülete).

  forrás: Érd és Térsége Szennyvíz-csatornázási Projekt