Vasútállomás – Kaszálás látszat nélkül

    88

    Bár sok köszönet nincs benne:– a méteres gazt otthagyták a töltésen, illetve az aljában. Egyszóval a terület ettől nem lett rendezettebb. Csak legalább ezek a gyomok már nem szórják a pollent.

    Információink szerint– mint mindenki másnak, a MÁV-nak is kötelessége lenne a településen lévő területeit kaszálni. Erre azonban csak akkor voltak hajlandók, amikor a közterület-felügyelet már a bírságolást helyezte kilátásba.

    Szolnoki Gábor polgármester: „Sokan teszik szóvá, hogy miért nem kaszáltatja le az önkormányzat a vasút melletti területeket. A válasz: nem teheti. Azok a MÁV tulajdonában vannak, és a vasúttársaságra is ugyanolyan törvények vonatkoznak, mint bármely más földtulajdonosra. Vagyis a saját portáján és környékén köteles kaszálni. Például a Rákóczi út Határ út és Sóskúti út közötti szakaszán az árokpartot is a földtulajdonosok, illetve -használók tartják rendben. Amennyiben mi lekaszáltatnánk a MÁV területét, jogosan vonhatnának felelősségre a tárnokiak, hogy a vasúttársasággal miért teszünk kivételt. Emellett természetesen pénzügyi oka is van annak, hogy nem kaszáljuk le közpénzen azt a területet, amelyet másnak kellene: ha így tennénk, nem jutna pénz az iskolára, az óvodára és más fontos települési feladatokra.

    tarnokhir.hu