Bölcsődét építünk!

  164

  Tisztelt tárnokiak!

  Az elmúlt években folyamatosan tudtuk emelni az óvodai férőhelyek számát, de bölcsőde építésére nem volt lehetőségünk. Az igény viszont folyamatosan jelentkezett, különösen azon családok részéről, ahol a szülők mielőbbi munkába állását segítheti a bölcsőde. A feladat tehát egyértelmű volt, megoldást kell találnunk erre az igényre is.

  Elkészítettük egy új épület terveit a mai, szigorú szabályoknak megfelelően és az első adandó alkalommal pályázatot nyújtottunk be egy új intézmény építésére.

  2012 végén kaptunk értesítést arról, hogy sikeres volt a pályázatunk, a támogatási szerződés pedig 2013.04.04.-én került aláírásra a Közreműködő szervezet (MAG Zrt.) által. A KMOP-4.5.2-11-2012-0025 „Tárnoki bölcsőde építése” című pályázattal 90%-os támogatással 150 millió forintot nyertünk, ezzel pedig elhárult a legnagyobb akadály az építés elől.

  Megkezdődött a közbeszerzési kiírás előkészítése, ami szeptember hónapban kiírásra kerül és így már az idén megkezdődhetnek a gyakorlati munkálatok. A tervek szerint 3 csoportszoba épül, melyben csoportonként 12 gyermek kap helyet. Mindösszesen 36 gyermek elhelyezésére lesz lehetőség. A terveket azonban úgy készíttettük el, hogy a jövőben már sokkal kisebb beruházással bővíthető legyen az épület. Az önerőt és a teljes beruházással kapcsolatos további forrásokat pedig kötvényünkből fedezzük. Természetesen a további óvodai fejlesztések is fontosak, kész pályázati anyagunk van egy új óvodaépület építésére illetve egy meglévő épület teljes felújítására.

  Gyermekeink oktatásának, nevelésének, jövőjének biztosítása településünk jövőjének egyik záloga, a mi felelősségünk pedig erőnkhöz, lehetőségeinkhez mérten értük is a legtöbbet tegyük.

  Szolnoki Gábor

  pologármester