Csatornázás – Csalók járnak, figyeljünk oda!

  71

  A szennyvíz csatornázási beruházás egyik utolsó ütemében a lakosság is komoly feladat előtt áll, miután megkapta a rákötési engedélyt, mindenkinek magának kell megszerveznie és elkészíttetnie a házi bekötés kivitelezését. Ennek lehetőségén a szabályosan és megfelelő szakértelemmel rendelkező vállalkozók mellett megjelentek az ügyeskedők is, akik megpróbálják kihasználni az adódott helyzetet.

  Az utóbbi időben számos lakossági bejelentést kaptunk, hogy a házi bekötések tekintetében mérnökként jelentkező egyes vállalkozók és szervezetek szakértelme és jogosultsága megkérdőjelezhető. Az akkreditált, szakmailag magas színvonalat képviselő és a követelményeknek megfelelő munkát végző mérnökök között megjelentek az ügyeskedők is, akiknek kiszűrésében ezúton kívánunk segítséget nyújtani.

  Az „ál-mérnökök” és nem létező szervezetek nem rendelkeznek hivatalos, akkreditációt igazoló dokumentumokkal – sőt, van, aki még bejegyzett engedéllyel sem, kontár munkát végeznek, ami a későbbiekben visszaüthet a megrendelőknek. Ezek a magukat mérnöknek nevező csalók rengeteg pénzt kifizettetnek a munkálatokért úgy, hogy nem születik sem aláírt szerződés, sem szabályosan kitöltött számla. Így utólag ilyen esetekben a hatóságok semmit sem tudnak tenni.

  Javasoljuk, hogy minden, a csatornázásban érintett ingatlantulajdonos minél előbb válasszon magának egy akkreditált mérnököt, illetve tájékozódjon a kivitelezést végző szervezet megbízhatósága felől. A mérnökök listája és elérhetőségük megtalálható az erdicsatornazas.hu/a-beruhazo-tarsulas-altal-akkreditalt-mernokok-listaja/ honlapon, a szervezetek szabályos működésének és létezésének ellenőrzéséhez pedig több, internetes, elektronikus cég-katalógus, jegyzék is a rendelkezésre áll.

  Javasoljuk, hogy előre tájékozódjanak, válogassák meg, hogy kire bízzák a házi bekötést és a rákötés kivitelezését, kivel kötnek erről szerződést. Járjanak nyitott szemmel, mert utólag már nem tudunk segíteni! Nem mindig hivatalos az, ami annak látszik.

  Fontos, hogy csak olyan embernek nyissanak ajtót, és engedjék a csatornázási projekt keretében eljárni, akinek személyazonosságáról és szándékairól meggyőződtek! Ezt elősegítendő, az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket, hogy akkreditált mérnökeink mely ügyekben járhatnak el, és milyen hivatalos jelzések alapján azonosíthatják őket.

  Az akkreditált mérnökök listája nyilvános, ezért azt ajánljuk, hogy a szerződéskötés, majd a fizetés előtt ellenőrizzék, hogy valóban arra jogosulttal szerződnek‑e. Az akkreditált mérnökök munkája a magas minőség elérésének elengedhetetlen feltétele.

  A szervezetek ellenőrzéséhez pedig, ahogy már említettük, több internetes csatorna is bárki rendelkezésére áll.

  Amennyiben valaki az Érdi Csatornázási Projekt megbízásából kopogtat az ajtón, de nem tudja, vagy nem akarja igazolni magát, kérjük, ne engedjék be!

  Kérjük a házi bekötésekben érintett érdi lakosokat és ingatlantulajdonosokat, amennyiben bármilyen kételyük támad, forduljanak bizalommal a Csatornázási Ügyfélszolgálatok megfelelő embereihez

  Ügyintéző: Halmos B. Ágnes

  Ügyintézési témakörök: Minden csatornázással kapcsolatos tárnoki ügy.

  Cím: 2461 Tárnok, Dózsa György út 148.

  Telefonszám: 06-20/420-1210 (munkaidőben hívható)

  E-mail: csatornazas@tarnok.hu

  Web: www.tarnokicsatornazas.hu

  ##IMG17489##Érdi Csatornázási Projekt