Rendőrségi egyeztetés

  90

  A Pest megyei rendőrfőkapitány jelenlétében tartott egyeztetésen az egyes osztályok vezetői elmondták, hogyan alakultak eddig például a felderítési mutatók, beszámoltak a közrendvédelmi feladataikról és a bűnmegelőzési munka egyes területeiről.

  A szakemberek elmondták, hogy a tavalyinál több bűnelkövetőt sikerült elfogniuk, programokkal segítik a fiatalokat és az időseket abban, hogy ne váljanak bűnözők prédájává. Emellett beszámoltak arról, hogy idén különösen nagy erőket kellett bevetniük március 15-én, a hóesés miatt kialakult közlekedési káosz felszámolásához, Százhalombattán a dunai árvíz adott sok munkát, Tárnokon pedig az eltűnt kisfiú keresése. A szakemberek ennek kapcsán megköszönték Szolnoki Gábor polgármesternek, hogy a keresésben résztvevő rendőrök számára a teleülés élelmet és pihenőhelyet biztosított.

  A rendőri vezetők beszámoltak arról is, hogy munkájuk során minden településen jó munkakapcsolatban vannak a polgárőrökkel és ahol működik, a bűnüldözésben és –megelőzésben is nagy segítség a térfigyelő kamera.

  Pintér Lajos, az érdi kapitányság vezetője elmondta, hogy Tárnok térségébe továbbra is igyekeznek lovasrendőröket vezényeltetni, és azt is, hogy a jövő héttől a kapitányság területén már két sebességmérő autó teljesít szolgálatot.

  A polgármesterek a bűnmegelőzést és a helyi lakossággal való együttműködés erősítését szorgalmazták. Sokat beszéltek az idősek elleni bűncselekményekről, és ezek megelőzésének lehetőségeiről.

  A közeli napok rendőri akciói közül kiemelték az útszáli burgonyaárusító helyek ellenőrzését és a falopások megelőzését, illetve a trükkös tüzifa szállítások felderítését, vagyis azon bűnözők elfogását, akik kevesebb fát szállítanak ki, mint amennyit kifizettetnek, vagy netán még ráadásul besurrannak a házba és a megrendelő pénzét is ellopják.

  tarnokhir.hu