Aszfaltos Halász utca

    85

    Szombat estétől már teljes szélességében aszfaltos a Halász József utca, ám a munkálatok még nem fejeződtek be, így továbbra is egyirányú az utcában a forgalom. A szombati aszfaltozás során az Ulicska utcai kereszteződésnél kezdődött az útburkolat cseréje, és a Dózsa György út – Marton utca – Halász utca csomópont is megújul. A kereszteződés nemcsak új burkolatot kap, hanem a tömegközlekedés igényeinek és biztonsági a biztonsági szempontoknak megfelelően át is építik. A Halász utcában pedig továbbra is sebességkorlátozással és az előzés megtiltásával lassítják a forgalmat.

    Szolnoki Gábor polgármester: „A munkálatok még tartanak, a csomópont átépítése után még a padkák rendbetétele is hátra van. A sebességkorlátozásra egyrészt a lakók másrészt az út védelmében van szükség. Most ugyanis jól látható, hogy az eredeti útpálya nem elég széles, vagyis egymás mellett két nagyobb jármű nem fér el kényelmesen. Az út pálya szabályozási szélessége, tehát a közterületből kijelölt területe viszont valóban ennyi. A felújítás alatt egyébként több lakossági kérdést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy miért a jelenlegi útszakasz köti össze az autópályát és a balatoni utat, miközben létezett már egy terv a települést elkerülő útra. Ezzel kapcsolatban külön tájékoztatást fogunk adni.

    De a lényeg most az, hogy az út elkészült, arra vigyáznunk kell, természetesen él az egész településre vonatkozó 3,5 tonnás súlykorlátozás is, amit ezen a szakaszon kiemelkedő fontossággal kell ellenőriztetni. Arra is kérek mindenkit, hogy tartsuk be a sebességhatárokat, ezzel lehet a legjobban növelni a közlekedés biztonságát és ezzel lehet a gyorshajtókat is lassításra bírni.! Jelenleg tart a térfigyelő kamerák próbaüzeme, de amint a közterület felügyelők már profin használják a rendszert, tartunk egy olyan akciót, amellyel megpróbáljuk a rendszeres gyorshajtók és tilosban járó teherautósok kedvét hosszú időre elvenni a szabálytalanságtól.”

    tarnokhir.hu