Indul a csekkes ebédbefizetés az iskolában!

  86

  Szolnoki Gábor polgármester: „Sok gondot okozott a közétkeztetéssel kapcsolatban lévő valamennyi érintettnek a befizetések rendszere. A törvényi változások, az intézményi változások, a szülők jelzései alapján felkértem a Pénzügyi Iroda és az étkezést ettől az évtől szervező Szociális és Védőnői Szolgálatot, hogy a hivatal közreműködésével dolgozzák ki ennek megvalósítási lehetőségét.

  Ez megtörtént, a legutóbbi Testületi ülésen pedig már ennek személyi, tárgyi kérdéseiről, pontosabban annak költségvetésben rögzített biztosításáról döntöttünk.

  A változásnak sok fontos hatása lesz, pontosabban ezt várjuk az új rendszertől. Elsőként természetesen a szülőknek lesz könnyebbség, hogy a sárga csekk befizetésére vagy átutalására fordított időt maguk szabhatják meg, nem kell a hivatali nyitva tartáshoz vagy éppen a helyi befizetési helyszínhez igazodniuk.

  Másodszor a fejlesztés egy személyi és informatikai rendszer fejlesztését is jelenti, ahol pontosan követhetővé válik a befizetések száma és sorsa. További kiegészítésként a felső tagozatban e mellé bevezetésre kerül az ebédjegy is. Utóbbiaktól pedig azt várjuk, hogy jelentősen csökkenjen a befizetések elmaradása miatti önkormányzati kintlévőség, az ingyenesen járó étkeztetések mellett pedig csak azok étkezzenek, akik szülei a térítési díjat befizetik.

  Szeretném hangsúlyozni azt, hogy a jövedelmi helyzet, a rászorultság szerint sokan részesülnek teljes kedvezményben, ebben nincs változás. Természetesen a kedvezmények megszerzéséhez a szülők feladata minden esetben az ezekhez szükséges igazolások beszerzése és frissítése, az eddigi rendszer szerint. A részükre a szolgálat éves kártya kiadását tervezi, ami igazolja a kedvezményre való jogosultságot.

  Az új rendszer indulásától a konyha beszerzései, az ételadagok kiszámítása is pontosabbá válik, és rend teremthető ezen a területen is. A tervek alapján az első csekkosztásra november végén-december elején kerül sor, ami a januári étkezésekre vonatkozik, a januári első tanítási napon pedig a februári csekkek illetve a felsősök részére a januári ebédjegyek kiosztása történik meg.”