„Drogmentes bulihuligán” – Rajzpályázat

  348

  A pályázat célja, hogy a fiatalok a művészetük használatával mutassák meg egymásnak: Drogok nélkül vidáman lehet élni, bulizni!

  A pályázat témája:

  Ma a drogok már általános iskolában és középiskolában is egyre gyakrabban jelennek meg, egyre több gyermek ismeri meg, kezdi el használni szinte elengedhetetlen kellékként szórakozáshoz, szabadidő eltöltéséhez. A korosztály, akiket megkínálnak ezekkel a hamis boldogságot ígérő szerekkel évről évre fiatalabb. Viszont az arról való döntés, hogy elfogadják-e ezt a hamis boldogságot, mindenkinek a saját kezében van!

  Ezért tesszük fel a fiataloknak ezt a kérdést: Valóban szükség van arra, hogy mérgekkel tömd a tested, hamis jókedvet remélve? Hogyan éled életed drogok nélkül vidáman? Hogyan élvezel egy bulit, bármiféle drog nélkül? Hogyan segítesz barátaidnak drogmentes, tiszta perceket megélni? Miért menő az, hogy drogmentes „bulihuligán” vagy? Erről szól az idei rajzpályázatunk.

  Mivel lehet pályázni?

  Idén a rajzművészek kapnak lehetőséget, hogy megmutassák tehetségüket. Az alkotás lehet színes vagy fekete-fehér, használható ceruza, zsírkréta, ecset vagy bármi más, amivel saját kezűleg (és nem számítógéppel) készíthető el a rajz.

  A pályamunkák beküldése:

  A pályamunkákat postán fogadjuk a lentebb megadott postacímünkre. Az alkotások mellett a pályázóknak az alábbi adatokat szükséges feltüntetni:

   az alkotó neve,

   az alkotó osztálya,

   az alkotó iskolájának neve,

   az iskola címe,

   az iskola e-mail címe,

   az iskola telefonszáma,

   valamint a kapcsolattartó tanár neve.

  Figyelem!

  A pályamunkákat csak abban az esetben áll módunkban megőrizni és visszapostázni, amennyiben erre külön igény merül fel. Ehhez előzetes egyeztetés szükséges.

  A pályamunkák beküldési határideje: 2013. december 31.

  A beérkezett pályamunkák értékelésének kategóriái:

   Általános iskola, alsó tagozat

   Általános iskola, felső tagozat

   Középiskola (9-12. évfolyam)

  Díjazottak:

  A munkákat a külön erre az alkalomra felállított, neves művészekből álló zsűri bírálja el, és díjazza a következőket:

   Kategóriánként az 1-3. helyezettet,

   A győztesek iskoláit,

   Közönségdíj: idén a közönség is szavazhat a legjobb rajzra, az internet segítségével!

  Díjak:

  Támogatóinknak köszönhetően idén is többszázezer forint értékben osztunk szét ajándékokat. Eredményhirdetés: 2014. február 14.

  Elérhetőségeink:

  Postacímünk:

  Együtt egy Drogmentes Magyarországért Mozgalom

  1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 76.

  Tel: 06 1/352-1797

  E-mail: kreativ@drogmentes.hu

  Web: www.drogmentes.hu

  facebook.com/drogmentes

  További információk:

  A beérkezett pályázati anyagok előszűrésen esnek át. Az így továbbjutó rajzok nemcsak a végső zsűrizésre, hanem a honlapunkon is megjelenésre kerülnek. A nyertes pályamunkákat pedig a www.drogmentes.hu oldalon kívül a Facebook oldalunkon, internetes portáljainkon és nyomtatott sajtóban is szándékunkban áll megjelentetni.

  Továbbá a nyertes pályamunkákból részleteket közlünk az Együtt egy Drogmentes Magyarországért Mozgalom 2013-es kiadványában, melyet országgyűlési képviselőkhöz, polgármesterekhez, hírességekhez juttatunk el.

  A pályázat szervezője az Együtt egy Drogmentes Magyarországért Mozgalom (Magyar Prevenciós Alapítvány), melynek alapjait 2002-ben hoztuk létre azzal a céllal, hogy L. Ron Hubbard kutatásait felhasználva hozzájáruljunk a drogmentes Magyarország megteremtéséhez.

  E művészeti verseny a „Drogmentes Magyarországért Kreatív Pályázatok” keretében kerül megrendezésre, melynek korábbi pályázataira – Rajzverseny a drogmentes Magyarországért, Drogmentes Magyarországért Költészeti Verseny, Drogmentes Magyarországért Kabalafigura Pályázat, Mit teszek a drogmentes Magyarországért Rajzpályázat – több mint 500 iskolából érkeztek pályamunkák.