A MÁV-START fokozza a jegyellenőrzést a bliccelés visszaszorítására

  94

  Tájékoztatásuk szerint huszonöt fedélzeti jegyellenőr már megkezdte a munkáját, decembertől pedig ötvennel, jövő év tavaszán pedig további ötvennel bővítik a jegyellenőrök számát.

  A MÁV-START közölése szerint az új vasutas munkavállalók elsősorban a budapesti elővárosi forgalomban teljesítenek szolgálatot, mivel ebben a térségben a legjellemzőbb a visszaélés a nagyobb utasforgalom és a rövidebb utazási idő miatt.

  A fedélzeti jegyellenőrök munkája az utazásra jogosító dokumentumok ellenőrzésére terjed ki és nem látnak el forgalmi tevékenységet – például vonatindítás engedélyezését -, mint a jegyvizsgálók, ugyanakkor mindkét munkakörben dolgozók közfeladatot látnak el, akiket fokozott büntetőjogi védelem illet meg – hangsúlyozza közleményében a MÁV-START Zrt.

  A személyszállító vasúttársaság közölte azt is, hogy a cég folyamatosan bővíti a jegyértékesítési rendszert, az idén negyvenhét új jegykiadó automatát telepített a Budapest-Cegléd-Szolnok vonal összes állomására, megállóhelyére, valamint a Budapest-Újszász-Szolnok vonal mellett található egyes állomásokra és megállóhelyekre, és tovább fejleszti az internetes jegyértékesítési rendszert.

  A Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron a peronkapuk átmeneti működtetése továbbra is várható bizonyos napokon és időszakokban, így az ellenőrök a vonatról leszállva, az állomásokon is kérhetik a menetjegyeket, bérleteket – tájékoztatott a MÁV-START.

  forrás: MTI