Csatornázás – Munkák a Halász József utcában

    107

    A héten megkezdődött a csatornázás során megrongálódott járdák, kapubeállók helyreállítása. A járdákat ugyanazzal az anyaggal javítják, ami előtte volt, vagyis az aszfaltos járdát aszfalttal, a betont betonnal.

    A Halász József utcában a járdák és kapubeállók mellett sajnos az új utat is javítani kell: volt néhány olyan átvágás, amely veszélyes mértékben megsüllyedt.

    Lóczki Attila, AHO Konzorcium: „Talajvizes terület lévén a csatornaépítés során itt vákuumos talajvízszint-süllyeszést végeztünk. Ezt követően – tekintettel az utca nagy forgalmára – a 4 hónapos konszolidációs időszak kivárása nélkül került sor az út helyreállítására. Ez a gyorsaság pedig „visszaütött”, vagyis főként a talajvizes területeken olyan talajmechanikai-tömörödési folyamatok játszódtak le az útpálya alatt, amelyek a megsüllyedést eredményezték. A vizet ugyanis nem lehet döngöléssel tömöríteni, sőt a talajvíz mozgása sem számítható ki teljes biztonsággal. Mindemellett a Halász utca a 3,5 tonnás súlykorlátozás ellenére az M7 autópálya és a 7-es főút között jelentős tehergépkocsi forgalmat bonyolít. Ez folyamatos problémákat fog okozni a jövőben is, ugyanis az út pályaszerkezetét nem erre az igénybevételre méretezték.”

    tarnokhir.hu