Áttérés a csekkes ebédbefizetésre – gyakorlati tudnivalók

  208

  A változásnak sok fontos hatása lesz, pontosabban ezt várjuk az új rendszertől, de ennek bevezetése csak az Önök közreműködésével valósulhat meg. Elsőként természetesen a szülőknek lesz könnyebbség, hogy a sárga csekk befizetésére vagy átutalására fordított időt maguk szabhatják meg, nem kell a hivatali nyitva tartáshoz vagy éppen a helyi befizetési helyszínhez igazodniuk. Továbbá a felső tagozatos diákok esetében bevezetésre kerül az ebédjegy.

  2013. november 18-22.

  Valamennyi étkeztetésre jogosult illetve étkeztetést igénylő szülő gyermeke az iskolában megkapja az átállással kapcsolatos részletes tájékoztatót. A tájékoztatót plakátokon is kihelyezzük, valamint felkerül az iskola és a település honlapjaira.

  2013. november 25. hétfő

  Az ebédbefizetés módja ettől a naptól kezdve kizárólag sárga csekkes postai befizetéssel, illetve annak átutalásával történik. Ez az első befizetés a 2014. januári étkeztetés térítését jelenti.

  Első alkalommal az alábbiakat kell tenni:

  November 25-e, hétfő és 29-e péntek között mind az alsós, mind a felsős gyermekek szüleinek személyesen kell átvenni a január hónapra szóló befizetési csekket.

  E mellé a felső tagozatos diákok szülei még egy nyilatkozatot is kapnak, amiben a szülőnek nyilatkozni kell arról, hogy januártól a névre szóló befizetési csekket és az ebédjegyeket a gyermek veheti át. Nyilatkozat hiányában ezeket kizárólag a szülő veheti át.

  Fontos!

  Az ingyenes étkeztetésre jogosult gyermekek szülei is nyilatkozatot kapnak, nekik is nyilatkozniuk kell, hogy felsős gyermekük a január hónaptól az ebédjegyet átveheti. Nyilatkozat hiányában ezeket is kizárólag a szülő veheti át.

  A sárga csekkek személyes átvételére az alábbi helyszíneken és időpontokban van lehetőség:

  november 25, hétfőtől november 29. péntekig mindkét iskolaépületben reggel 7.00 és 8.00 óra között, utána az Egészségházban minden nap 12.00 óráig, illetve szerdán és csütörtökön délután is, 18.00 óráig.

  Az első, januárra vonatkozó térítési díjak befizetési határideje:

  2013. december 6.

  A befizetés már november 25-től, a csekkek átvételétől teljesíthető. Első alkalommal december 6-ig kell postán befizetni vagy átutalni az összeget, a decemberi iskolai és közigazgatási szünet miatt korábban, mint majd januárral kezdődően.

  Amennyiben a befizetés a megadott határnapig nem történik meg, a gyermek nem lesz jogosult az étkezésre!

  Figyelem! Változik a jóváírások rendje is.

  Az adott hónapban lemondott napok jóváírása egy hónappal kitolódik.

  Például: a januárra befizetett, majd lemondott napok jóváírása a márciusi étkezési díjban kerül kompenzálásra. Ennek oka, hogy a befizetési határidő után még legalább 10 nap szükséges ahhoz, hogy az önkormányzathoz minden befizetési adat megérkezzen a banktól, illetve a postától.

  2014. január 6.

  A jövő évi iskolakezdés napján a felső tagozatos gyermekek megkapják a januári ebédjegyeket, illetve a februárra szóló befizetési csekket. Ha a szülő nem rendelkezett arról, hogy gyermeke átveheti ezeket, akkor azokat kizárólag a szülő veheti át. Az alsós gyermekek esetében a szülők a februárra szóló befizetési csekkeket vehetik át, az osztályfőnökök pedig megkapják az étkeztetésre jogosultak névsorát.

  2014. januárjától a befizetések, átutalások határideje minden hónap 15-re módosul, a csekkek és a jegyek osztása pedig minden hónap első hetében megkezdődik a már kialakult rend szerint.

  További információ:

  Kürthy Miklósné 23/ 387-415 (munkaidőben hívható)

  Tárnoki Szociális és Védőnői Szolgálat,

  Polgármesteri Hivatal