Új vasúti menetrend

  1715

  A MÁV tájékoztatása szerint a Budapesten belül két útvonalon közlekedő járatok egész nap 30 percenként követik egymást a közös szakaszon, azaz Érd alsó/Érd felső és Székesfehérvár között:

  – Budapest-Déli – Kelenföld – Érd alsó – Tárnok – Martonvásár – Székesfehérvár útvonalon 60 percenként zónázó vonat (Kelenföld és Érd alsó között nem áll meg)

  – Kőbánya-Kispest – Ferencváros – Kelenföld – Budatétény – Érd felső – Tárnok – Martonvásár – Székesfehérvár útvonalon 60 percenként gyorsított (ritkított megállású) személyvonat

  Ezen felül, munkanapokon 60 percenként zónázó vonat (Kelenföld és Érd alsó között nem áll meg) közlekedik Budapest-Déli – Érd alsó – Martonvásár viszonylatban. Szintén 60 percenként személyvonat közlekedik Budapest-Déli pályaudvar és Tárnok között.

  Emellett lesznek vonatok, amelyek Kőbánya-Kispest felé közlekednek és Budatétény, Kelenföld és Ferencváros állomásokon állnak meg.

  A tájékoztatás szerint az új struktúrának köszönhetően Budapest-Déli pályaudvarról Tárnok a jelenlegi 37 perc helyett 20 perc, Kelenföldről pedig mindössze 13 perc alatt lesz elérhető ütemesen, 30 percenként.

  Szolnoki Gábor polgármester: „Úgy tűnik, végre valóban a végére ért a Kelenföld-Székesfehérvár vasúti vonalszakasz felújítása. A munkák ideje alatt, miközben teljesen átépült vasútállomásunk is, a menetrend állandóan változott, nagyon megnehezítve ezzel az utazók dolgát. A MÁV tájékoztatása szerint azonban december 15-től helyreáll a rend és úgy tűnik a vasúttársaság igyekezett utasbarát menetrendet összeállítani.

  A MÁV ígérete szerint Budapest – Székesfehérvár (30a) vasútvonalon közlekedő vonatok menetideje mind Budapest, mind Székesfehérvár irányába jelentősen – mintegy 30-40%-kal – csökken. Nagyon jó hír, hogy Tárnok és Budapest között munkanapokon óránként minimum 4 járat lesz igénybe vehető. A reggeli csúcsidőszakban pedig további, – szakkifejezéssel élve – ütemen felüli sűrítő vonatok közlekednek Budapest-Déli pályaudvar felé.

  A Kőbánya-Kispest felé közlekedő vonatok pedig valódi alternatívát jelentenek a Dél-budai és Dél-pesti agglomerációban utazók, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre tartók számára, hisz így nem kell Kelenföldről vagy a Déliből átbumlizniuk az egész városon.

  A menetrendi egyeztetéseken a Volánnak az állandó utaspanaszokra az volt a válasza, hogy nem tudják „lekövetni” a vasúti menetrendváltozást. Remélem, hogy most minden nyugvópontra jut és a buszok sem mennek el az utasok orra előtt. Ezután pedig egyeztethetünk esetleges megváltozott útvonalú vagy újabb buszjáratok indításáról is.”

  A vasúti menetrend a MÁV-START Zrt. internetes menetrendi keresőjében (www.elvira.hu) is elérhető, ahol lehetőség van a vasúti menetjegyek online megvásárlására, és akár annak kinyomtatására is.

  ##IMG17809## ##IMG17810## ##IMG17811## ##IMG17812##

  ##IMG17813## ##IMG17814## ##IMG17815## ##IMG17816##

  ##IMG17817## ##IMG17818## ##IMG17819## ##IMG17820##

  ##IMG17821## ##IMG17822##

  forrás: MÁV