Rejtélyes fanyesedék a Benta partján

  135

  Megkerestük a vízügyi területen lévő akácsorral, illetve az otthagyott nyesedékkel kapcsolatosan a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságot, amely a következőket válaszolta: „Igazgatóságunkon a 2013. évi Orzságos Közfoglalkoztatási Program keretein belül a Tárnok térségében foglalkoztatott emberek javarészt külterületen dolgoztak. Munkájuk legnagyobb idejét a 70-es út alatti Benta-patak szakaszon végezték. Feladatuk volt az illegálisan kialakított mederelzárások felszámolása, kaszálás valamint hulladékgyűjtés.

  A levélben jelzett, illetve a mellékelt fotón látható, Tárnok belterületén a patak jobb partján lévő akácfákon igazgatóságunk sem közfoglalkoztatási, sem igazgatósági fenntartási munka keretén belül nem végzett faápolási munkát, így az ott tapasztalt faág-kupacokat nem intézményünk dolgozói halmozták oda.” (Megjegyezzük, hogy augusztus 29-én adtunk hírt arról, hogy kaszálnak és metszenek [http://www.tarnokhir.hu/hirprint.php?id=2009]).

  Jelencsik József (Frici), a Tárnoki Köz-Ért Településüzemeltetési Kft. cégvezetője kérdésünkre, hogy a kft. miért nem szállította/szállítja el a nyesedéket, a következőket válaszolta: „Egyrészt a fasort a vízügy tetette rendbe az összel, hisz az a KDVVIZIG területén, annak kezelésében van. Tehát a KDVVIZIG kötelessége a hulladék elszállítása is.

  Mi a településüzemeltetés keretében közpénzen ilyen nagy mennyiségű zöldhulladékot nem helyezhetünk el, a szállítás és a zöldhulladék lerakása is pénzbe kerül. A vízügynek pedig nem tudnánk kiszámlázni, mert egyenlőre nem akarják elismerni az elszállítás felelősségét.”

  tarnokhir.hu